Cifra Palinta – Lemezbemutató családi koncert

A koncert főszereplője egy boszorkány kislány, aki nagy feladatot kap, meg kell találnia a szüleit. A kis boszorkány végig járja az évszakokat és a közönség segítsége által rá is lel a családjára.

A Cifra Palinta koncert koncepciója szerint, egy egész évet felölelő műsor, megjelenik benne a napok, hónapok, évszakok változása, az állandóság és a változás egyensúlya a mindennapokban, olyan dal feldolgozásokkal, amelyeket mindenki ismer (pl.: Bújj – bújj zöld ág, Süss fel nap, katicás dalok, eső dalok).

Természetesen a repertoárból nem hiányozhatnak a Tarján Veronika által írt dalszövegek sem, amelyek szépen illeszkednek a Veronaki mesés világába. Biztosak vagyunk benne, hogy Mogyoró Kornél és a zenekar újabb dalszerzeményei és átiratai örömet fognak hozni kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A zenekar tagjai: 

  • Tarján Veronika “Veronaki”: ének
  • Mogyoró Kornél: ütőhangszerek
  • Szokolay “Dongó” Balázs: népi fúvós hangszerek
  • Árkosi Szabolcs: harmonika, saz, ének
  • Gotthard Mihály: gitár
  • Herr Attila: basszusgitár

A friss Fonogram-díjas Veronaki zenekart 2014-ben alapította Mogyoró Kornél és Tarján Veronika. A Veronaki gyerekeknek és családoknak szóló muzsikát játszik.

Első nagylemezünk a Világforgó című volt, amelyen különböző kultúrák népdalait dolgozták fel. A következő pár évben Veronika nagymamája, Varga Katalin gyerekirodalmi remekeit zenésítették meg. A Gőgös Gúnár Gedeon című könyvből két lemezünk is megjelent, Libabál és Kiugrott a gombóc címmel. 

2019 májusában pedig megjelent az ugyancsak Varga Katalin könyvéből született lemezük, a Mosó Masa mosodája. A lemez mellé egy 12 részes animációs videó klip sorozat is készült, amely a mai napig töretlen sikerrel fut a zenekar Youtube csatornáján. 

2020-ban a Mosó Masa mosodája lemez Fonogram-díjat kapott, a legjobb hazai gyermeklemez kategóriában.

Fotó: Kleb Attila