Kultúra-hagyomány
Dél-Korea idén a Mesterségek Ünnepe díszvendége

 

Budapest, 2022. augusztus 4., csütörtök (MTI) – A Koreai Kulturális Központ alapításának 10. évfordulója alkalmából a Mesterségek Ünnepe idei díszvendége a Koreai Köztársaság; augusztus 19. és 21. között koreai mesterek mutatják be a távol-keleti ország kézműves hagyományait a budai Várban.

A nagyszínpadon tradicionális hangszerekkel, táncokkal és ritmusokkal várják a látogatókat. Az érdeklődők egy divatbemutatón csodálhatják meg a hanbokokat, vagyis a koreai népviseletet. A gyerekek népi játékokat próbálhatnak ki a családi játszóházban – olvasható a Koreai Kulturális Központ MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint kiemelik, két nemzet között a legerősebb kapocs egymás kultúrájának megismerése és szeretete, így az idei Mesterségek Ünnepén a Dél-Koreai Köztársaság tíz olyan standja is helyet kap, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a hagyományos koreai művészettel.
Az esemény főszervezője, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Koreai Kulturális Központ együttműködésének köszönhetően kilenc koreai mester érkezik Magyarországra. A kézművesek a kalligráfia, a templom- és népi festészet, a koreai foltvarrás, a pirográfia, a kerámiaművészet és a papírfonás mesterségébe is bepillantást nyújtanak.
A koreai sorozatokban látható paloták színpompás falainak hangulata a budai Várban is megelevenedik, ahol a Dancheong épületfestészet legjavát is bemutatják a mesterek. A látogatók megismerkedhetnek a koreai népi festészet, a Minhwa főbb szimbólumaival is, például a tigrissel, amelyről úgy tartják, hogy megvédi tulajdonosát és családját a gonosz erőktől és egészséget, boldogságot hoz.
Mint írják, az eperfa kérgéből készült hanji papír nem csak írásra vagy festésre alkalmas, hanem különféle használati tárgyak, így tárolódobozok, edények vagy ékszerek alapanyaga is lehet. Többek között a Jiseung papírfonás technikáját is ki lehet próbálni a helyszínen a Koreából érkező mesterek útmutatásával.
A kézműves standok mellett a Mesterségek Ünnepének nagyszínpadán naponta két alkalommal hagyományos koreai zenei és tánc produkciókat mutatnak be. A repertoárban szerepel többek között színházi maszkos tánc, vidám, energikus dobtánc és a királyi udvarok táncstílusát bemutató előadás is – áll a közleményben.
Mint írják, augusztus 21-én, vasárnap 10 óra 30 perckor divatbemutatót tartanak, ahol a koreai népviselet lesz a középpontban. A több száz éves öltözet számos rétegből áll, eltakarva szinte teljesen viselőjét, így szépségére és jó ízlésére helyezi a hangsúlyt. A hanbok színeivel üzenni is lehet, mivel különböző jelentéssel bírnak. A kék szín például a stabilitást szimbolizálja, a fekete a kreativitást, a fehér színt pedig csak az arisztokraták viselhették.
A vásárban bárhol felbukkanhat a koreai és magyar művészekből álló tánccsoport, amelynek tagjai színpompás ruhákban, tradicionális koreai hangszerekkel és örömöt sugárzó mozdulatokkal járják körbe a standokat.
Több standon kínálnak majd eredeti koreai street food fogásokat és más hagyományos, egyszerre csípős, savanyú, sós, keserű és édes ízvilágú ételkülönlegességeket.
A Mesterségek Ünnepe, a népművészek hagyományos találkozója, amelyet az idén harminchatodik alkalommal rendez meg a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, az idén csaknem ezer kézműves mester részvételével. A fesztivál kiemelt témái a faművességhez kapcsolódó mesterségek.
A rendezvény idén is a budai Vár polgárvárosi részén lesz megtalálható: a Tóth Árpád sétányon, a Táncsics Mihály és Tárnok utcában, a Szentháromság téren és a Dísz téren.
Az állami ünnepség részeként ingyenesen látogatható rendezvény részletes programja az esemény folyamatosan frissülő Facebook-oldalán érhető el.


Kultúra-népművészet-program
Mesterségek Ünnepe 36. alkalommal a budai Várban

Budapest, 2022. július 16., szombat (MTI) – Immár 36. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét: az ország legnagyobb népművészeti fesztiválja augusztus 19-től 21-ig várja a látogatókat a budai Várban.

 A Mesterségek Ünnepét idén mintegy ezer hazai és külföldi kézműves közreműködésével rendezik meg. A díszvendég Dél-Korea lesz, a fesztivál kiemelt témáját a faművességhez kapcsolódó mesterségek adják – közölték a szervezők az MTI-vel.
Mint írták, a több mint nyolcszáz magyar és közel százötven külföldi kézműves részvételével rendezett fesztiválon nem csak megcsodálni és megvásárolni lehet a népi kézműves portékákat, de a közel száz látványműhelyben megismerkedhetnek a látogatók az ősi szakmák rejtelmeivel, bepillantást nyerhetnek a Kárpát-medence kézműves közösségeink munkájába.
A fesztiválon a legkisebbeket gyerekprogramokkal, népi gyerekjátszókkal, a régi idők népi játékaival, a felnőtteket divatbemutatóval, táncházzal és Folk-kocsmával várják a budai Vár polgárvárosi részén, a Tóth Árpád sétányon, a Táncsics Mihály és Tárnok utcában és a Szentháromság téren keresztül a Dísz térig.
A Koreai Kulturális Központ alapításának 10. évfordulója alkalmából a Mesterségek Ünnepének díszvendége a Koreai Köztársaság lesz. A koreai kézműves mesterek műhelyeiben a hagyományos népi mesterségekkel: kalligráfiával, templom- és népi festészettel, koreai foltvarrással, pirográfiával, kerámiaművészettel és papírfonással ismerkedhetnek meg a látogatók.
Az ecsettel készült kalligráfiai alkotások mellett az érdeklődők megcsodálhatják a koreai palotákat és templomokat díszítő dancheong (dáncshán) festést. A mesterek bemutatják a selyem és hócsalán anyagok szabásánál keletkező hulladék hasznosításának évszázados technikáját, a jogakbo (csogakbo) foltvarrás művészetét, valamint a jiseungot (csiszung), azaz az eperfa kérgéből készült hanji (hándzsi) papírfonást.
A kézműves programok mellett színpadi produkciókkal is készül a Koreai Kulturális Központ: a nagyszínpadon naponta két alkalommal látványos showműsorral, tradicionális hangszerekkel, magukkal ragadó táncokkal és ritmusokkal varázsolják el a dél-kelet ázsiai ország rajongóit. A divat iránt érdeklődők divatbemutatón csodálhatják meg a szemet gyönyörködtető koreai népviseleteket, a hanbokokat. Akik pedig a koreai gasztronómiai iránt érdeklődnek, azok a street food standokon kipróbálhatják az egyszerre csípős, savanyú, sós, keserű és édes fogásokat.
A fesztivál kiemelt témáját a faművességhez kapcsolódó mesterségek adják. Lesz többek között kopjafafaragás, teknő-, fakanál-, szék-, furulya- és kéregedény-készítés, kapuoszlop-faragás és zalai pásztorlegyező-faragás is. Bemutatják a különböző fafaragó díszítő technikákat, az ékrovásos technikát, a spanyolozást, a domború faragást és a karcolozást.
A Szentháromság téri nagyszínpadon fellép többek között Navratil Andrea és zenekara, Szokolai Dongó Balázs, valamint a MazsiMó – GipsyMó, és A falu című műsorát mutatja be a Fitos Dezső Társulat. A Hagyományok Háza Dísz téri Fabatka Porta népi játszótéren bábszínházzal, ölbéli játékokkal, mesemondókkal, gyerekkoncertekkel és tánctanítással és kézműves foglalkozásokkal várják a legkisebbeket.
A Tóth Árpád sétányon a Folk-kocsmában lesz táncház, több előadás és mesemondás is, egész nap kikiáltók, gólyalábasok, mutatványosok teremtenek vásári hangulatot. Augusztus 20-án kenyéráldással és a mesterek felvonulásával köszöntik Szent István napját és az új kenyér ünnepét.
Az Állami Ünnepség programsorozat részeként a rendezvény ingyenesen látogatható.


Kultúra-programok-augusztus20
Augusztus 20. – Mától látogatható a Mesterségek Ünnepe és a Magyar Ízek Utcája

Budapest, 2022. augusztus 19., péntek (MTI) – Mától várja az érdeklődőket a Mesterségek Ünnepe a budai Várban és a Magyar Ízek Utcája a Budai alsó rakpart Várkert Bazár előtti részén. A vasárnapig tartó rendezvények ingyenesen látogathatók.

A 36. Mesterségek Ünnepét, az ország legnagyobb népművészeti fesztiválját az idén mintegy ezer hazai és külföldi kézműves közreműködésével rendezik meg. A díszvendég Dél-Korea lesz, a fesztivál kiemelt témáját a faművességhez kapcsolódó mesterségek adják. A fesztiválon a látványműhelyekben megismerkedhetnek a látogatók az ősi szakmák rejtelmeivel, bepillantást nyerhetnek a Kárpát-medence kézműves közösségeinek munkájába.
A fesztiválon a legkisebbeket gyerekprogramokkal, régi idők népi játékaival, a felnőtteket divatbemutatóval, táncházzal és Folk-kocsmával várják a budai Vár polgárvárosi részén, a Tóth Árpád sétányon, a Táncsics Mihály és Tárnok utcában és a Szentháromság téren keresztül a Dísz térig.
A koreai kézműves mesterek műhelyeiben a hagyományos népi mesterségekkel: kalligráfiával, templom- és népi festészettel, koreai foltvarrással, pirográfiával, kerámiaművészettel és papírfonással ismerkedhetnek meg a látogatók. A Koreai Kulturális Központ színpadi produkciókkal is készül: a nagyszínpadon naponta két alkalommal showműsorral, tradicionális hangszerekkel, táncokkal és ritmusokkal várják a közönséget. Az érdeklődők divatbemutatón csodálhatják meg a koreai népviseleteket, a hanbokokat.
A fesztivál kiemelt témájához, a faművességhez kapcsolódva lesz többek között kopjafafaragás, teknő-, fakanál-, szék-, furulya- és kéregedény-készítés, kapuoszlop-faragás és zalai pásztorlegyező-faragás is. Bemutatják a különböző fafaragó díszítő technikákat, az ékrovásos technikát, a spanyolozást, a domború faragást és a karcolozást.
A Szentháromság téri nagyszínpadon fellép többek között Szokolay Dongó Balázs, Navratil Andrea és zenekara, a MazsiMó – GipsyMó, a Fitos Dezső Társulat pedig bemutatja A falu című műsorát.
A Tóth Árpád sétányon a Folk-kocsmában lesz táncház, több előadás és mesemondás, egész nap kikiáltók, gólyalábasok, mutatványosok teremtenek vásári hangulatot. Augusztus 20-án kenyéráldással és a mesterek felvonulásával köszöntik Szent István napját és az új kenyér ünnepét.
A Szent István-napi ünnepségek részeként megvalósuló Magyar Ízek Utcájában a gasztronómiai különlegességek mellett családi programok és koncertek is szerepelnek a kínálatban. Az idén a gabonaféléké lesz a főszerep, de meg lehet kóstolni Magyarország tortáját és cukormentes tortáját, valamint a Szent István-napi kenyeret is.
A 12. alkalommal megvalósuló eseményen csaknem 200 ember főzi a Duna-parton Magyarország és a Kárpát-medence különleges ételeit. A kínálatban szerepelnek a bogyiszlói csülkös pacal, szatmári töltöttkáposzta, karcagi birkapörkölt, csiptetett ponty és sok más halkészítmény mellett vajdasági, roma, csángó ételek is. Kínálnak majd sparhelten sült lepényt, langallót és töltött lángost is.
Felvidékről Mátyusföld káposztalevesével és mákos pogácsájával, Kárpátaljáról borsos levessel készülnek, Nagymuzsaly községből házi szilvalekvárral töltött fánkot is sütnek majd. A moldvai csángó faluból, Pusztinából Nyisztor Tinka néprajzkutató vezetésével érkező csapat szőlőleveles töltikét készít. Meg lehet kóstolni az alföldi pásztorételt, az öhönt és a sokácbabot. A Vajdaságból a dél-dunai halászléfőzők levesével, az Őrségből pedig tökmagolajjal locsolt dödöllével ismerkedhet meg a közönség.
Fröccsök és szörpök mellett 8-10 féle magyar kézműves sör, gyümölcsborok, mézbor, gyógynövényes teák és néhány magyar jellegzetes pálinka is várja a látogatókat. Idei újdonság a Kézműves Kozmetikumok Kertje, ahol magyar alapanyagokból kézzel készített termékeket mutatnak be.
Bábtársulat előadása, mesemondók, kézművesek és a nyitónapon Halász Judit koncertje szerepel a programban.
A színpadon esténként koncertek lesznek: fellép Ferenczy György és az 1-ső Pesti Rackák, a Hot Jazz Band és a Csík zenekar is.
Véradást szervez a Magyar Vöröskereszt, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány pedig ingyenes vércukorméréssel várja a látogatókat, de lesz vérnyomás- és testösszetétel-mérés is.
A Magyar Pékszövetség tizenegyedik alkalommal rendezte meg kenyérversenyét, amelynek győzteseit a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni, mint ahogy az idei Magyarország tortája címet elnyerő Huncut szilvaherceg fantázianevű tortát is.


Index.hu

https://index.hu/kultur/2022/07/16/del-korea-a-36.-mestersegek-unnepe-diszvendege/

Papageno

https://papageno.hu/intermezzo/2022/07/mestersegek-unnepe-fokuszban-a-famuvesseg-diszvendeg-del-korea/

Librarius

https://librarius.hu/2022/07/17/mestersegek-unnepe-a-varban/

Magyar Nemzet

https://magyarnemzet.hu/kultura/2022/07/ma-kezdodik-a-puszta-legnagyobb-nyari-rendezvenye

Femcafe.hu

https://www.femcafe.hu/cikkek/utazas/36-alkalommal-is-var-a-mestersegek-unnepe-program-esemeny-budapest-del-korea-2022

port.hu

https://port.hu/cikk/gyerek/mestersegek-unnepe/article-85757

hirado.hu

https://hirado.hu/extra/kultura/cikk/2022/07/16/mestersegek-unnepe-36-alkalommal-a-budai-varban

Infostart.hu

https://infostart.hu/kultura/2022/07/17/alakul-a-36-mestersegek-unnepenek-programja

Ripost.hu

https://ripost.hu/eletmodi/2022/07/ilyen-lesz-iden-a-mestersegek-unnepe?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

ma.hu

http://www.ma.hu/kulturport.hu/378347/Mestersegek_Unnepe_36_alkalommal_a_budai_Varban?place=srss

alon.hu

https://www.alon.hu/orszagos-hirek/2022/07/mestersegek-unnepe-36-alkalommal-a-budai-varban

profitlife.hu

https://profitline.hu/mestersegek-unnepe-36-alkalommal-a-budai-varban-438431

demokrata.hu

https://demokrata.hu/setater/mestersegek-unnepe-36-alkalommal-a-budai-varban-557207/

mark&media.hu

https://mmonline.hu/cikk/ilyen-lesz-iden-a-mestersegek-unnepe/

földjáró.hu

https://foldjaro.hu/mestersegek-unnepe-2022/

utazzitthon.hu

https://utazzitthon.blogspot.com/2022/07/36-mestersegek-unnepe-20220819-21.html

xpatloop.com

https://xpatloop.com/channels/2022/07/36th-festival-of-folk-arts-budapest-19-21-august.html

cseppek.hu

https://cseppek.hu/cikk/1908336-mestersegek-unnepe

kultúra.hu

https://kultura.hu/a-36-mestersegek-unnepen-fokuszban-a-famuvesseg-a-diszvendeg-del-korea/

Infostrat.hu

https://infostart.hu/kultura/2022/08/19/mestersegek-unnepe-magyar-izek-utcaja-minden-info-egy-helyen

Vasárnap.hu

https://vasarnap.hu/2022/08/19/mar-latogathato-a-mestersegek-unnepe-es-a-magyar-izek-utcaja/

Magyar Demokrata

https://demokrata.hu/kultura/pentektol-latogathato-a-mestersegek-unnepe-es-a-magyar-izek-utcaja-569454/

Infostart.hu

https://infostart.hu/kultura/2022/08/19/mestersegek-unnepe-magyar-izek-utcaja-minden-info-egy-helyen

Ripost

https://ripost.hu/politik/2022/08/mar-latogathato-a-mestersegek-unnepe-es-a-magyar-izek-utcaja?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

Magyar Hírlap

https://www.magyarhirlap.hu/kronika/20220819-matol-latogathato-a-mestersegek-unnepe-es-a-magyar-izek-utcaja

Pesti Srácok

https://pestisracok.hu/matol-latogathato-a-mestersegek-unnepe-es-a-magyar-izek-utcaja/

Origo.hu

https://www.origo.hu/itthon/20220819-matol-latogathato-a-mestersegek-unnepe-es-a-magyar-izek-utcaja-augusztus-20.html?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

Blikk.hu

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/augusztus-20-programok-buda/vphhyq0?utm_source=hirkereso&utm_medium=hirkereso&utm_campaign=hirkereso

Hirado.hu

https://hirado.hu/belfold/cikk/2022/08/19/matol-latogathato-a-mestersegek-unnepe-es-a-magyar-izek-utcaja

Színes RTV – ajánló

Fesztiválportál.hu

https://www.fesztivalportal.hu/minden-mas-fesztival/mestersegek-unnepe-budapest

Fesztiválok.info

https://fesztivalok.info/events/mestersegek-unnepe-2022/

MarieClaire.hu

https://marieclaire.hu/kultura/2022/08/19/del-korea-mestersegek-unnepe/

Táncház.hu

http://tanchaz.hu/index.php/hu/hirek/hirek-2022/4605-36-mestersegek-unnepe

Index.hu

https://index.hu/kultur/2022/08/19/mestersegek-unnepe-korea-reszletes-program/

Hirnavigátor

https://hirnavigator.hu/hir/3771030-mestersegek-unnepe-2022-augusztus-19-20

Hegyvidék TV

https://hegyvidektv.hu/mestersegek-unnepe/

Klasszik Rádió, Intermezzo, interjú – július 20.

IDÉN IS LESZ MESTERSÉGEK ÜNNEPE – Klasszik Rádió 92.1 (klasszikradio.hu)

Szabadföld – nagyinterjú

https://szabadfold.hu/orszag-vilag/hasznalhato-hagyomany-292699/?fbclid=IwAR0VCC1txsSJ01nYEXYKqPiqF2hKOdjXw-uOPkrwwnYr6Zf_V9rYhYUm8qc

Katolikus Rádió, Kerengő, 08.12.

https://www.katolikusradio.hu/musoraink/adas/1/591338

Manna Fm, Reggeli Manna, július 26.

Karc Fm., Hangok színek, ízek, 08.06.

https://www.mixcloud.com/karcfm/hangok-színek-ízek-2022-08-06-1000-1200-1/

Kossuth Rádió, Kalendárium, 08.12.

Mária rádió, Napindító, 08.11. 08:05

Mária Rádió, portré, Igyáró Gabriella

HÍR TV, Mozaik, 08.03.

Mozaik – A Mesterségek Ünnepe idei díszvendége a Koreai Köztársaság (2022-08-03) (hirtv.hu)

INFO Rádió, 08.12.

M1/M5 Agenda, 08.13.

https://mediaklikk.hu/agenda/video/2022/08/13/agenda-2022-augusztus-13/

Kultúra.hu

https://kultura.hu/alkotokent-is-egyre-tobben-fordulnak-a-kezmuvesseg-fele-kovacs-attila-mestercipesz-a-mestersegek-unneperol/

Magyar Nemzet, 08.18. 16. oldal, Kultúra rovat – Dél-Korea a Mesterségek ünnepe díszvendége

https://magyarnemzet.hu/kultura/2022/08/del-korea-a-mestersegek-unnepenek-diszvendege

Magyar Nemzet, Kutúra rovat 08.19. – Bényei Adrienn: A fa megmunkálásának titkai

https://magyarnemzet.hu/kultura/2022/08/a-fa-megmunkalasanak-titkai

RTL, Fókusz, 08.19.

https://www.rtlmost.hu/hirado-p_7724/22-08-19-rtl-hirado-c_12960665

HÍR TV Híradó, 08.19.

https://hirtv.hu/video/268071

HÍR TV, Híradó 08.20.

https://hirtv.hu/video/268069

https://www.youtube.com/watch?v=WCbjmNQwDvs

Hegyvidék TV, 08.19.

https://hegyvidektv.hu/category/budai-hirado/

Karc Fm – Hangok, színek, ízek – Interjú Nagy Béla, fafaragóval, 08.20.

https://www.mixcloud.com/karcfm/hangok-színek-ízek-2022-08-20-1000-1200-2/

ATV, Híradó

https://www.atv.hu/belfold/20220821/mestersegek-unnepe-novak-katalin

ATV, Híradó

https://www.atv.hu/belfold/20220820/agrarminiszter-a-keresztenyseget-el-lehet-gondolni-magyarorszag-nelkul-de-magyarorszagot-a-keresztenyseg-nelkul-soha

TV2, Tények, 08.19.

https://tenyek.hu/video/tenyek-teljes-adas-2022-augusztus-19-pentek

TV2 Tények, 08.20.

https://tenyek.hu/video/tenyek-teljes-adas-2022-augusztus-20-szombat

Ripost

https://ripost.hu/insider/2022/08/del-korea-a-legszebb-hagyomanyait-hozta-a-mestersegek-unnepere?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

Hiradó.hu

https://hirado.hu/belfold/cikk/2022/08/20/nagy-istvan-buszkek-lehetunk-arra-amit-elodeink-elertek

Demokrata

https://demokrata.hu/napkepe/kenyerszenteles-a-budai-varban-570277/

Demokrata

https://demokrata.hu/magyarorszag/nagy-istvan-buszkek-lehetunk-arra-amit-elodeink-elertek-570271/

Bors

https://www.borsonline.hu/aktualis/2022/08/az-orszag-legnagyobb-nepmuveszeti-fesztivalja-a-mestersegek-unnepe-video?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

Magyar Nemzet

https://magyarnemzet.hu/kultura/2022/08/a-hagyomany-eltetese?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

Magyar Hírlap

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20220820-rozsa-ami-mar-a-negyvennyolcas-huszaroknak-is-izlett

Hír TV

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/rendkivuli-intezkedesek-az-allami-unnepsegeken-2552217?utm_source=feed&utm_medium=rss

Vasárnap.hu

https://vasarnap.hu/2022/08/19/mestersegek-unnepe-budai-var-nepmuveaszet/

Ezalenyg.hu

https://ezalenyeg.hu/erdekes/matol-latogathato-a-mestersegek-unnepe-es-a-magyar-izek-utcaja-285359

Magyar Nemzet

https://magyarnemzet.hu/kultura/2022/08/a-fa-megmunkalasanak-titkai?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

Vasárnap.hu

https://vasarnap.hu/2022/08/19/mar-latogathato-a-mestersegek-unnepe-es-a-magyar-izek-utcaja/

Magyar Demokrata

https://demokrata.hu/kultura/pentektol-latogathato-a-mestersegek-unnepe-es-a-magyar-izek-utcaja-569454/

Infostart.hu

https://infostart.hu/kultura/2022/08/19/mestersegek-unnepe-magyar-izek-utcaja-minden-info-egy-helyen

Ripost

https://ripost.hu/politik/2022/08/mar-latogathato-a-mestersegek-unnepe-es-a-magyar-izek-utcaja?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

Magyar Hírlap

https://www.magyarhirlap.hu/kronika/20220819-matol-latogathato-a-mestersegek-unnepe-es-a-magyar-izek-utcaja

Vaol.hu

https://www.vaol.hu/orszag-vilag/2022/08/novak-katalin-a-mestersegek-unnepen-jart-video

Travelo.hu

https://www.travelo.hu/rendezveny/20220819-budapest-szent-istvan-nap-mestersegek-del-korea-gasztro.html

Szoljon.hu

https://www.szoljon.hu/orszag-vilag/2022/08/novak-katalin-a-mestersegek-unnepen-jart-video

Kisalföld.hu

https://www.kisalfold.hu/orszag-vilag/2022/08/novak-katalin-a-mestersegek-unnepen-jart-video

Bama.hu

https://www.bama.hu/orszag-vilag/2022/08/novak-katalin-a-mestersegek-unnepen-jart-video

Nool.hu

https://www.nool.hu/orszag-vilag/2022/08/novak-katalin-a-mestersegek-unnepen-jart-video

Veol.hu

https://www.veol.hu/orszag-vilag/2022/08/novak-katalin-a-mestersegek-unnepen-jart-video

Beol.hu

https://www.beol.hu/orszag-vilag/2022/08/novak-katalin-a-mestersegek-unnepen-jart-video

Ma7.sk

https://ma7.sk/kavezo/mit-lattunk-a-mestersegek-unnepen-es-a-magyar-izek-utcajaban-kepgaleria

azutazo.hu

https://azutazo.hu/mestersegek-unnepe-36-alkalommal-a-budai-varban/

Papageno.hu

https://papageno.hu/intermezzo/2022/08/augusztus-19-tol-latogathato-a-mestersegek-unnepe-es-a-magyar-izek-utcaja/

Zene.hu

https://zene.hu/programok/reszletek.php?id=115904

Gyerekprogramajánlo.hu

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/mestersegek-unnepe/217222/

Femcafe.hu

https://www.femcafe.hu/cikkek/utazas/36-alkalommal-is-var-a-mestersegek-unnepe-program-esemeny-budapest-del-korea-2022

Pestinap.hu

https://www.pestinap.hu/gasztro/2022/08/19/matol-latogathato-a-mestersegek-unnepe-es-a-magyar-izek-utcaja/

Heol.hu

https://www.heol.hu/hazai-gazdasag/2022/08/nagy-istvan-buszkek-lehetunk-arra-amit-elodeink-elertek

Teol.hu

https://www.teol.hu/cimke/mestersegek-unnepe

Kemma.hu

https://www.kemma.hu/hazai-kultura/2022/07/immar-36-alkalommal-rendezik-meg-a-mestersegek-unnepet