A zenekar tagjai jelenleg a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai. Koncertjeiken megszólalnak a Kárpát medence leggyönyörűbb muzsikái. Az autentikus népzene mellett népzenei feldolgozásokat is hallhatunk tőlük. Fontosnak tartják a hagyomány megőrzését és továbbadását, ezért koncertjeik mellett fontos szerepet kap a népzeneoktatás. Rendszeres résztvevői Magyarország legnagyobb koncerttermeinek, fesztiváljainak emellett az elmúlt években nagy sikerrel léptek fel mind Európában mind a tengerentúlon.
Játszottak többek között Venezuelában, Indiában, Görögországban, Angliában, Ukrajnában, Romániában, Szlovákiában és az Egyesült Államokban. 2006-ban a Magyarország küldöttjeiként részt vettek az Egyesült Királyság 1956-os díszünnepségén, olyan kiváló művészek társaságában mint az Oscar-díjas Jeremy Irons, Vásáry Tamás zongoraművész, és a Grammy-díjas népdalénekes, Sebestyén Márta. A műsor után személyesen gratulált többek között Károly, walesi herceg és Margaret Thatcher volt angol miniszterelnök, aki a koncert után a kovetkezőket mondta, “ Zene, melyben benne van a Magyar nép szíve lelke”. Az elmúlt években három nagylemezük jelent meg, az Örömzene és a Népzene a kárpát-medencéből és az Úton címü albumok.
Büszkeségük a 2007-es Prima Primissima közönségdíj, amelyet a Magyar Állami Népi Együttessel nyertek el. A világ legnagyobb népzenei fesztiválján, a Washington szívében megrendezett Smithonian Folklife Festival-on minden este kitörő vastaps fogadta műsorukat. A közönség és a szakma körében is nagy sikert aratott “Fölszálott a páva” népzenei vetélkedőjén is nagy elismerésben részesültek, mint a verseny házigazda zenekara. A zenekar énekesnője, a Váczi Zeneművészeti Szakközépiskola tanára és a “Népművészet Ifjú Mestere”, Pál Eszter. Pál Istvánt a  zenekar vezetőjét , 1992-ben “Pro Cultura Hungarica“ díjjal tüntették ki a Magyar kultúra megörzéséért, 1999-ben a  “Népművészet ifjú mestere“ címet vehette át , 2006-ban a Magyar Rádió eMeRTON díjjal jutalmazta és még ebben az évben az  „Artisjus“ Az év előadójának választotta. 2015 március 15.-én az emberi erőforrás miniszterétől a legkiemelkedőbb zenei kitüntetést vehette át, a Liszt Ferenc díjat. Az elmúlt esztendőkben a zenekar három tagjával, Karacs Gyulával és Doór Róbertel és Gombai Tamással a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjét vehették át zenei munkásságukért.

Mindezeknél fontosabb azonban az a szeretet, ahogyan a zenekart fogadják a kárpát-medence legkisebb falvaiban és a világ legnagyobb színpadain egyaránt.

A zenekar tagjai:

Pál Eszter – ének

Pál István Szalonna – hegedű

Gombai Tamás – hegedű

Karacs Gyula – brácsa

Ürmös Sándor – cimbalom

Gera Attila – fúvós hangszerek

Doór Róbert – nagybőgő