Han Sang-eun és Buen Hyun Jei – Sanjo – hagyományos koreai táncbemutató

A Sanjo egy szabad stílusú, improvizatív tánc, amelyet kifinomult technika és az udvari táncok eleganciája jellemez, ugyanakkor a hétköznapi néptáncok szerénységével bír. A produkció kötött ritmussal indul, majd az előadó egyre szabadabb mozdulatokkal táncol. A produkció vége előtt a művész előhúz egy kendőt a ruha ujjából és annak lengetésével fejezi be a mozdulatsort. A Sanjo kiválóan reprezentálja a koreai táncok jellegzetességeit és azt, ahogy a táncost magával ragadja a ritmus és a zene.

 

Az előadók:

Han Sang-eun. A Koreai Nemzeti Művészeti Egyetem koreai hagyományos tánc szakán szerzett diplomát, majd a Hagyományos Előadóművészeti Alapítvány tengerentúli táncos önkéntes testületének 2. csoportvezetőjeként dolgozott. 2018-tól napjainkig koreai táncot tanít és ad elő a Koreai Kulturális Központban. 2022-ben a Mesterség Ünnepén a koreai csapat rendezőjeként mutatkozott be.

Buen Hyun Jei a Koreai Nemzeti Művészeti Egyetem hallgatója. A Koreai Magyar Kulturális Központban 2022-ben végezte el a gyakornoki programot. Célja, hogy a koreai hagyományos zenét megismertesse a magyarokkal a geomungo előadásokon keresztül. A koreai hagyományos hangszerek varázsát a geomungóval mutatja be.