Elhelyezkedés: Déli Nagy Rondella

Térképen: narancssárga

Műhelyek felsorolása: bútorfestő és foglalkoztatóműhely 

1989-ben alakult, több mint 10 szakágban, közel 60 fő tevékenykedő tagot számlál. Az alkotók lakhely szerint lefedik a megye csaknem egész területét. Tagjaink népművészek és népi iparművész címmel, több pályázati díjjal, kitüntetéssel rendelkeznek. Az egyesület 2012-ben a Magyar Kultúra Napján, közösségi és hagyományápoló alkotói munkájáért minisztériumi elismerést, Csokonai Mihály díjat kapott.
Az egyesület elősegíti a megye közigazgatási területén működő, tárgyalkotó népművészettel foglalkozó alkotók, alkotó közösségek, civil szervezetek közművelődési intézmények művelődési céljainak megvalósulását. Részt vesz a tárgyalkotó népművészettel összefüggésben a térségben megrendezésre kerülő nemzetközi, országos, megyei rendezvények szervezésében. Ösztönzi, bátorítja, segíti, gondozza a szakterület kistérségi, megyei, regionális, országos és nemzetközi kulturális kapcsolatait. Végzi a tárgyalkotó népművészettel foglalkozó alkotók, közösségek tagjainak továbbképzését, felkészítését, hagyománykutatást és annak megújítását is segíti. Új alkotó kiscsoportokat generál. Mentorálja az óvodák, iskolák hagyományőrző, népi tárgyalkotó tevékenységét.
Képviselteti magát tagjai által a megyei és országos rendezvényeken, ahol népművészeti vándorkiállítással, mesterség bemutatóval, játszóházzal, a közösségfejlesztés, a kézművesség népszerűsítése és nem utolsó sorban a fiatalok bevonása érdekében
A Komárom-Esztergom Megyei Népművészeti Egyesület kezdetektől aktív részvevője a Mesterségek Ünnepe országos rendezvénynek. Minden évben a megjelenő, bemutatózó kézműves mesterek különböző kézműves szakágakat képviselnek. Ez évben a szövés-fonás témához kapcsolódva, kiemelt szerepet kap a Játszó műhelyünkben. Egyesületünk mesterei egymást váltva várják a gyerekeket, akik agyag, textil, fa, nemez, papír, csuhé, fonal, gyöngy és más természetes anyagból alkothatnak. Bemutatjuk a Kreatív Stúdió anyagát is, amely a kékfestő alapokra épül. Lehetőséget adunk a textilnyomás kipróbálására is.
A részt vevő alkotóink folyamatosan bemutatókat is tartanak.
Mestereink a szakma értői, több pályázaton elismert alkotók és 2017-től az egyesületünk a Megyei Értéktár tagja.
Megyénk képviseletében szeretettel várják a rendezvény látogatóit.

komarom-esztergom megye (5)

komarom-esztergom megye (1)

komarom-esztergom megye (2)

komarom-esztergom megye (4)

komarom-esztergom megye (3)

unnamed (1)

unnamed (3)

unnamed (5)

unnamed (6)

unnamed (7)

unnamed (8)

unnamed (4)