Elhelyezkedés a rendezvényen belül: Keleti felvezető sétány

Térképen: világoskék

Műhelyek felsorolása: kosárfonó, nemezkészítő, pásztorlét látványműhely 

A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület 1982-ben alakult. 153 fős tagságunk Hajdú-Bihar megye 15 településén tevékenykedik, továbbá budapesti, Jász – Nagykun Szolnok megyei és Szabolcs-Szatmár Bereg megyében élő alkotók is erősítik a szervezetet.
Az egyesület tagjai között 62 fő népi iparművész,16 szakoktató és játszóház vezető van. A legkiválóbb alkotóik elnyerték a Népművészet Mestere címet. Az egyesületben jelenleg 10 fő Népművészet Mestere tevékenykedik. A 35 év alatti tagok közül 14-en a Népművészet Ifjú Mestere címmel rendelkeznek, 5 tagunk Junior Prima Primissima Junior díjas.
Rendszeres programjaink nyári alkotótáborok szervezése tagjaik és minden érdeklődő számára, az évközi folyamatos képzések, továbbképzések megszervezése, szakkörök fenntartása, szolgáltató tevékenység a város és a megye érdeklő lakosai számára
Tagjaink a világ sok táján megfordultak már, elvitték a rangos magyar, a debreceni és a hajdú-bihari népi kultúrát. Különböző felkérésekre kiállításokon, kézműves bemutatókon vállaltak megjelenést: Japánban, Kanadában, Marokkóban, Kínában és az európai országok között szinte mindenütt.
A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület olyan baráti-szakmai közösség, amely rendkívül elhivatottan, kiemelkedő szakmai színvonalon képviseli a magyar népművészet, népi kézművesség ügyét immár 35 éve.
A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület 2017. január 22-én, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége felterjesztésére elnyerte a Csokonai Vitéz Mihály Közösségi Díjat.