Egy tál dödölle

Idestova 22 éve kezdtem egyedül, először pedig 1996-ban jelentünk meg a Mesterségek Ünnepén. Ekkor már volt saját csapatom. Egyetlen egy évet hagytunk csak ki ebből a szívemhez legközelebb álló rendezvényből. Hálával gondolok arra, hogy családomat is mellém áll, együtt dolgozunk, zalai finomságaink egyre népszerűbbek, nőttön nő a konyhánk.
Seregnyi rendezvényen ott vagyunk. Szeretettel készítjük például a híres, dödöllét, a prószát, vagy az ellenállhatatlan szilvalekváros kukoricamálét. Ilyenkor egy kis történelemmel, nosztalgiával is megfűszerezzük az elemózsiát: kínálás közben mesélünk vendégeinknek. De otthon is elő lehet ám csalogatni a zalai ízeket.
Íme egy kis segítség hozzá:
Dödölle

Prósza, ahogy mi csináljuk
Nyers krumpli reszeléke, bele búzának tiszta őrlése, tejnek alvadéka, só, geréb szagos fokhagyma.
Ollárné Zubor Beatrix,
a Zalai Dödölle háziasszonya



