Elhelyezkedés a rendezvényen belül: Hunyadi udvar

Térképen: citromsárga

Műhelyek felsorolása: kupakészítő, bőrös műhely

A Bajai Kézműves Egyesület bemutatkozása egy csomoros nyárfa bútor bemutatásával kezdődik. Szívesen pihennek meg padjain a látogatók.
A sátrainkban múzeumból visszahozott pintérség mellett számos fa termékkel találkozhatnak.
Készítőjük Tomó Zsolt és Vass János pintér népi iparművészek. Itt még meg is próbálhatják a fafaragás rejtelmeit.
Mellette egész nap kopácsol bőrösünk Marczell Csaba, aki bőrmunkáin régi magyar jelképeket alkalmaz díszítésként.
A következő sátor: keramikuslányunk, Bartha Violetta műhelye. Itt a korongozást és az áttört minták készítését ismerhetik meg.
Mellette a kézügyesség hatalmas mestere Ágostonné Terike népi iparművész karöltve lányával Ágoston Erikával, aki szintén népi iparművész csodálatos hímes és karcolt tojásokkal várja a Nagyérdeműt. Aki kíváncsi rá egész nap gyönyörködhet a munkájában, illetve kipróbálhatja ügyességét.
Mellette Nagy Imre Endréné, (Mónika) nemezeivel, gyapjú gyúró technikájával ismerkedhetünk meg.
A következő sátor az édesszájúak kedvence. Dr Balázs Klára Mézgamézes kínálatában mindenki találhat kedvenc kis állatkát és egyéb figurákat, amit jóízűen el is fogyaszthat.
Szomszédja Bíbok Anikó gyöngyész, gyöngyfűző népi iparművész, aki megpróbál hagyományos és átdolgozott mintájú ékszereivel a hölgyek és ajándékozni szándékozó utak kedvében járni.
Szomszédja Vesztergám Miklós és az által megszólított tárogatók. Bemutatja az alt a szoprán és a basszus hangszereket. Ez a hármas hangszer együttes nem igazán látható máshol együtt egyszerre!
Miklós az az ember, aki, személyes rendelésre, mindenkinek szívesen elfújja a nótáját és egész nap, zenét szerető emberek veszik körül. E mellett a citera is előkerül néha, mert ez a hangszer nélkül betyárnóták a mit sem érnének.

http://www.bajaikezmuves.hu