Elhelyezkedés: Hunyadi Udvar

Térképen: citromsárga

Műhelyek felsorolása: fafaragó

A Baranya megyei üdülőfaluban, Orfűn a vízimalom volt molnárházában és környékén több mint 30 éve fafaragó központ működött, belőlük nőtt ki 1998-ban az Orfűi Kézműves Egyesület.

Célunk a kézműves hagyományok felkutatása, megismerése és megismertetése, megőrzése, ápolása, élő műhelyek kialakítása, a szabadidő kulturált, közösségi eltöltése. A kézműves társadalom életvitelének, szokásainak, ünnepeinek megismerése és megismertetése.

Az előző években is több sikeres kézműves rendezvényt, mesterség bemutatót és foglalkozást tartottunk, ahol több ezer ember fordult meg. Programjaink többsége Alkotóházunkban zajlott, de a megye és az ország több helyén és neves eseményén voltunk tevékeny résztvevői a különböző hagyományőrző rendezvényeknek.

Hosszú évek óta rendszeresen tartunk kézműves tematikus képzéseket: kosárfonó és fazekas táborokat, több turnusban gyermek napközis heteket, fafaragó táborokat, gyékény napokat, nemez és bőrműves hétvégéket és táborokat. Az itt készült alkotások nemcsak az örömszerzés forrásai, hanem míves, funkcionális termékek is egyben.

Ha nem hiszik, járjanak utána… akár gólyalábon!

orfu
kosárfonás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

További információ: www.orfuikezmuvesek.hu
Kapcsolattartó: Egerszegi Andrea 30/97-90-555