
A férfiak végzik az agyag előkészítését: kiválasztják, megtisztítják, vágják, vízzel keverik, dagasztják, tapossák és összekeverik a földet, míg abból formázható agyagmassza lesz. Ezután a fazekasok egyedi, ujjtechnikán alapuló mozdulatokkal alakítják ki az edényeket – ez nagy koncentrációt, erőt és ügyességet igényel. Minden mester saját mozdulatsorral dolgozik, de az eljárás sorrendjét mindenki szigorúan követi. A tárgyak díszítését hagyományosan a nők végzik, sajátos szerszámokkal és technikákkal, tradicionális motívumokat és élénk színeket – sötétbarna, vörös, zöld, kék és jellegzetes „horezui elefántcsont” árnyalatokat – használva. A tárgyak végül fával fűtött kemencében kerülnek kiégetésre.

2021 óta szoros együttműködésben dolgozik az ASTRA Múzeummal, ahol közreműködött a horezui fazekasház kiállításának kialakításában. Oktatói műhelyfoglalkozások és kézműves bemutatók keretében rendszeresen bemutatja az edénykészítés teljes folyamatát – a nyers agyag előkészítésétől kezdve a korongozáson és díszítésen át az égetésig. 2022-ben részt vett az Olari faluban zajló múzeumi kutatásban, ahol részletesen ismertette a fazekasmesterség lépéseit.
Tudását nemcsak otthon, hanem nemzetközi szinten is megosztja: 2021-ben és 2022-ben is részt vett meghívott mesterként a Párizsban a Salon du Patrimoine rendezvényen.
Kerámiái a horezui hagyomány legismertebb formáit, motívumait és színvilágát jelenítik meg. Mélyen elkötelezett a családja és a fazekasok közösségének hagyományainak folytatása iránt, amelyhez tartozik. Munkáját számos rangos elismerés övezi, többek között:
A 2. Erdélyi Mesterségek Ünnepe különdíjasaként meghívott vendégként érkezik Budapestre a 39. Mesterségek Ünnepére, ahol a látogatók élőben is megismerhetik a horezui kerámiaművészet hagyományát.







