Elhelyezkedés: Oroszlános udvar

Térképen: világoszöld

Műhelyek felsorolása: lakásműhely 

 

„LAKÁS-MŰHELY”
Gondoltunk egy nagyot és úgy döntöttünk, hogy kialakítunk egy klasszikus lakás(szoba) belsőt. A térben lesz fotel állólámpával, konyhaasztal, székek, komód, kisszék, szőnyeg stb. Minden, ami kell.
És hogy mit lehet itt csinálni? Az XXL-SZEMES táblán hímezni, egyszerű szövéseket készíteni. Ki lehet próbálni a japán kumihimo fonást és a viking fonást is. Ez utóbbi egyébként igencsak hasonlít a „nógrádi gatyamadzag” fonásához.

Miért lakás?

A műhely egyik falát a tagjainkról készült fotók zárják, ezeken mutatjuk be, ahogy lakásokban, lakótelepen készülnek az egyesület sokszínűségét, gazdagságát megmutató alkotások. Mindebből kitűnik, hogy szinte alig van olyan tagunk, aki saját műhellyel rendelkezne.

A fővárosban is lehetséges az értékőrzés és értékmentés

A Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Egyesület 2001-ben alakult budapesti illetve pest megyei, több éve együtt dolgozó, és a hagyományos kultúráról hasonlóan gondolkodó kézművesekből.
Lélekemelő missziónk: a nagyvárosban élők figyelmét fölhívni a hagyományos népi tárgykultúra értékeire. Olyan anyagokat, formákat használunk, amelyek a mai modern világban is őrzik a gyökereinket és a tárgyak együttese harmóniát teremt napjainkban is.

Tagjaink egy-egy hagyományos népi kismesterséget képviselnek, van köztünk fazekas, mézesbábos, szövő, szalmafonó, fafaragó, tojásfestő, viseletkészítő, népi játékoktató stb.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.pestbudai.atw.hu/