Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület

 

A gyermekek sokoldalú nevelésben, képességeik fejlesztésében elengedhetetlen a népi kultúra értékeinek megismerése. A népi játékok, a  néptánc fejleszti a gyermekek mozgáskultúráját, testtudatát, identitását, szociális érzékenységét, mindezek mellett megfelelő pedagógusok tolmácsolásában pedig élményszerző és élményt adó szabadidős tevékenységet jelent. Mindezek által a gyermekek értékes alternatívát kapnak szabadidejük eltöltéséhez. Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesületet ezen elvek alapján Foltin Jolán, Kossuth-díjas koreográfus alapította, elkötelezett gyermektánc-pedagógusok együttműködésével több, mint 25 évvel ezelőtt.

Az Egyesület jelenlegi vezetője Siketáncz Szilveszter táncpedagógus, koreográfus. A Magyar Állami Népi Együttesben töltött 11 éves profi táncos pályafutását követően fordult a tanítás felé.

Mostani műsorukban egy igazán látványos színpadi ünnepséget láthatunk magyarországi gyermektáncegyüttesek előadásában. Megcsodálhatjuk a korai tehetséget, a gyönyörű magyar népviseletet, a bájt, kedvességet és erőt, ami a magyar néptánc sajátossága.