Térképes pont: 53

Elhelyezkedés: Rondella

Műhelyek felsorolása: szövőműhely

 Idén 15 éves a Kézművesek Baranyai Egyesülete. (1998-ban alakultunk) és 1999 óta vagyunk tagja a Népművészeti Egyesületek Szövetségének és 2000 óta veszünk részt a Mesterségek Ünnepén.

2012-ben Mezei Ottó, egyesületünk elnökhelyettese érdemelte ki az „Év Mestere” kitüntető címet.

Egyesületünk Zengővárkonyban alakult, ahol hozzájárultunk a falu múzeumfaluvá alakulásához, mivel a Tojásmúzeum létrehozásában oroszlánrészünk volt. 2003 óta viszont Pécsre tettük át székhelyünket.

Büszkék vagyunk „Aprómarok műhely” programunkra, melynek segítségével a gyermekeknek próbáljuk átadni mesterségbéli tudásunkat.

Három éve működtetjük Pécs-Postavölgyben a Cuháré Közösségi és Alkotóházat, melyben a Kis és Nagypostavölgyi Pécs peremkerületi városrész lakói számára is szolgáltatunk programokat,

Egyesületünk elnöke tagja az Országos Fazekas Szakmai bizottságnak és ötletgazdája a „Vándorló fazekas segédek” pályázatnak, valamint szerkesztője a Mesterség és Művészet-nek, a NESZ folyóiratának.

A Mesterségek Ünnepén a Rondella fölött van már jól bejáratott és megszeretett helyünk.

Idén, hogy a kiemelt téma a gyapjú, gyapjúszövést, fonást és kártolást mutatunk be az erre kialakított műhelyben, ahová mindenkit szeretettel várunk.

http://www.kezmuvesekbaranya.hu/