Elhelyezkedés a rendezvényen belül: Halászó Fiú terasz

Térképen: sötétkék

Műhelyek felsorolása: Szövő műhely – Asszonyműhely, fazekas, papírmerítő műhely

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete 1998-ban jött létre. Az egyesület célja a tárgyalkotó népművészet, népi iparművészet és az iparművészet értékeinek megőrzése, a kézműves mesterségek megismertetése és továbbadása másoknak. Tagjaink száma jelenleg 87 fő, akik a tárgyalkotó népművészet és a népi iparművészet szinte minden szakterületét már évtizedek óta művelik. Tagjaink rendszeresen zsűriztetnek iparművészeti és népművészeti területen egyaránt.

Az egyesület saját rendezvényei:

Tojás-maraton – időpont: minden húsvét előtti szombaton tojásfestés reggeltől estig, váltott kézműves technikákkal az egyesület Kézműves házában.
„Tűzzel-vassal” fesztivál – időpont: minden év júniusában. Ez a fesztivál a késesek, késkészítők, kovácsok, fegyverkovácsok országos találkozója, melyet Székesfehérváron tartunk a Rác utcában.
„Betlehemi szép csillag” – időpont: minden évben az advent kezdete. Saját kezűleg készített, természetes anyagokból készült betlehemeket gyűjtünk, díjazunk és a székesfehérvári Szent István Művelődési Házban állítunk ki.

Az egyesület által működtetett Kézművesek házában szakköröket, táborokat, kézműves foglalkozásokat tartunk a kézműves értékek megőrzése, továbbadása érdekében.címer1

első szombati vásár

www.fehervarikezmuvesek.hu
kezmuvesek@gmail.com