Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület

Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület

Térképes sorszám: 39
Elhelyezkedés a rendezvényen belül: Keleti Felvezető Sétány
Műhelyek felsorolása: játék, gyöngyfűző, gyertyamártó

Az Apáról Fiúra Népművészeti Egyesület 1996-ban Alapítványként volt először a Mesterségek Ünnepén, mint résztvevő.
Az akkori lelkes csapatunkat 30-on aluli fiatalok, kézműveskedni vágyó fiatalok alkották. Az elmúlt évek folyamán megnőttünk, tagságunk „öregedett”, ezáltal mesterségbeli ismereteink is gazdagodtak, de továbbra is jelentős a 40 év alatti tagságunk. Az elmúlt évek alatt ismereteink jelentős mértékben gyarapodtak, szövés, gyöngyfűzés, gyertyamártás, textilmunkák, mézeskalács és fajáték készítés terén, ezt szívesen mutatjuk be a látogatóknak és válaszolunk az érdeklődők kérdéseire.

Szeretjük a Mesterségek Ünnepét, mert minden évben lehetőséget nyújt arra, hogy találkozhassunk barátainkkal, mestereinkkel és nem utolsó sorban a közönséggel. Jó érzés, hogy van egy olyan hely ahol kötetlenül, felszabadultan beszélhetjük át az elmúlt év történéseit. Szeretjük azokat az alkalmakat amikor egymás sikereinek örülhetünk, díjaknak és elismeréseknek!

IMG_7153 (1024x683)

IMG_7164 (1024x683)

IMG_7282 (1024x683)

IMG_7197 (683x1024)

IMG_7154 (1024x683)

 

jateksziget

 

Az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület régi, elfeledett népi és fajátékokkal, ügyességi és logikai játékokkal várja a kicsiket és nagyokat, sőt a felnőtteket is! Játékaikat a népi kultúra figyelembe vételével, a mai kor igényeihez kialakítva, természetes anyagokból hozták létre. Mindenkit vár a Játéksziget, mert játszani mindig jó!

aparol fiura egyesulet5

aparol fiura egyesulet11

aparol fiura egyesulet1

aparol fiura egyesulet2